Att fylla ett mjukt bröd med grönsaker, sås och något kryddigt och smakrikt är ju ett vinnande koncept. Ni vet, tacos, kebab, fajitas, gyros... Och så detta; libabröd fyllt med kryddiga, rostade kikärtor, krispiga grönsaker och så en vegansk aioli som faktiskt görs på spadet från kikärtorna. Det går alltså att byta ut ägget i aiolin mot det spad som färdigkokta kikärtor på tetra/konservbruk ligger i. Konsistensen blir något lösare än med ägg, men smaken blir exakt densamma! Ett perfekt sätt att ta vara på allt i kikärtsförpackningen och samtidigt få en helt vegansk måltid. Fyll på med grönsallad, gurka, tomatklyftor, strimlad rödlök och färsk persilja. Jag tycker helt klart att ni ska testa detta, det blev nämligen urgott!
 
 
Kryddrostade kikärtor i libabröd (4 port.)
2 förp. kikärtor


2 vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 msk oregano regano
salt & peppar

 

1/2 dl kikärtsspad
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
2 dl rapsolja
1 finriven vitlöksklyfta
salt & peppar

 

4 libabröd

sallad
1 strimlad rödlök
2 tomater
1/2 gurka
1/2 kruka persilja

Häll av och skölj av kikärtorna, spara 1/2 dl av spadet. Rosta kikärtorna i en het stekpanna tillsammans med kryddorna tills skalet på kikärtorna börjar lossna lite. Smaka av med salt och peppar.

Vispa ihop senap, kikärtsspad och äppelcidervinäger och häll sedan i oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Vispa i all olja tills såsen tjocknat något. Smaka av med vitlök, salt och peppar. 


Servera kikärtorna och aiolin med mjuka libabröd och grönsaker.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: a n n i k a

Mums!

2016-09-12 @ 14:31:40
URL: http://leavanny.blogg.se
Postat av: Emilie Levinsson

Men åh så himmelskt gott det där såg ut!:D

2016-09-12 @ 15:30:18
URL: http://loveyourbody.blo.gg/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se