Med en liten bebis på armen så har det inte varit läge för vare sig blåbärsplockning eler svampletande i år. Tur då att jag har snälla familjemedlemmar som levererat en hel massa härliga dala-blåbär att fylla frysen med, och att närmsta mataffären har extrapris på kantareller titt om tätt. Blåbären sparar jag på lite för att kunna njuta av till höstens yoghurt-frukostar, men kantarellerna frossar jag gärna i nu. Senast i en riktigt krämig pasta. Kantareller, lök, grädde och spagetti- vad mer kan man begära? Tja, kanske lite riven parmesan på toppen så att lyxen blir total. 
 
 
Krämigaste kantarellpastan (4 port.)
4 port. spagetti
ca 300 g kantareller
smör att steka i
1 gul lök
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1/2 tärning svampbuljong
salt & peppar
 
Ansa kantarellerna och skär i mindre bitar. Stek i torr stekpanna tills vätskan gått ur. Klicka i lite smör och stek tillsammans med finhackad gul lök. Låt löken bli genomskinlig. Pudra över mjölet och rör runt. Häll på grädden och smula i buljongen. Låt koka ihop i några minuter till en krämig konsistens. Späd ev med vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och peppar. Vänd runt såsen med nykokt spagetti och riv lite parmesan på toppen och kanske några solrosskott för att det är fint. Ät och njut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se