Ska vi köra ett sista kantrellrecept för den här säsongen? Hittills har jag ju ätit mig igenom kantarellsäsongen genom kantarellpasta, kantarellpaj och kantarellpizza. Och vad har jag nu använt dessa guldklimpar till svamp till den här gången? Jo, en supersnabb, enkel och god gnocchipanna. Smörstekt gnocci, kantareller, parmesan och ruccola- det är allt! Men ni förstår ju att det blir gott med tanke på att det är fyra riktigt goda ingredienser. Håll till godo!
 
 
Kantarell- och gnocchipanna (4 port.)
ca 350 g kantareller
2 förp. färsk gnocci 
smör
1/2 påse ruccola
50 g hyvlad parmesan
flingsalt & svartpeppar
 
Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Stek tills vätskan har släppt och stek sedan i en klick smör tills kantarelerna fått lite färg. Ställ åt sidan och håll varmt. Stek gnocchin i smör på hög värme så att de får en gyllenbrun och krispig yta. Rör ner kantarellerna i gnocchin och vänd ner ruccola och parmesan. Avsluta med att smula över flingsalt och svartpeppar. Servera direkt!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se