Förra helgen tillbringade jag hemma hos mina föräldrar och som vanligt kom jag hem med dubbelt så mycket packning som jag hade med mig dit. Denna gång kom jag hem fullastad med äpplen, potatis, mangold, squash, tomater och grönkål från trädgården. Förstår ni vilken lyx? Det är så härligt att fylla upp kylskåpet med alla dessa supernärodlade och ekologiska godsaker och sedan kunna plocka fram till matlagning och bakning. Grönkålen hamnade härom dagen i en riktigt god och snabblagad pasta. Med hjälp av lök och grädde blir grönkålen till en god pastasås och med lite knapriga, rostade solroskärnor på toppen är rätten fulländad. 
 
 
Pasta med grönkål och solrofrön (4 port.)
1 dl solrosfrön
4 port. spagetti
1 gul lök
grönkål, 8-10 "blad"
2 msk mjöl
2 dl grädde
2 dl mjölk
salt 
peppar
1 dl solrosfrön
 
Börja med att rosta solrosfrönen i en torr och het stekpanna. Ställ åt sidan. Skala och finhacka löken. Stek mjuk i en stekpanna eller traktörpana. Hacka grönkålen och stek med löken tills den krympt och mjuknat. Pudra över mjölet, vispa ihop mjölk och grädde och slå på grönkålen. Låt koka några minuter tills grönkålen är mjuk och såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan och servera med grönkålen och de rostade fröna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se