På senare år har ju verkligen trenden med hamburgare riktigt exploderat. Fancy hamburgerrestauranger med högrevsburgare och parmesanlungade pommes frites ploppar upp i varje gathörn, och de mest ansedda kockarna gästspelar hos hamburgerkedjorna med sina egna favoritrecept på hamburgare. Och det är ju kul, för hamburgare är ju så fasligt gott, och som tur är erbjuder ju de flesta restauranger och snabbmatskedjor även vegetariska alternativ. Men köpehamburgare i all ära, de allra godaste gör man ju faktiskt helt själv. Variationsmöjligheterna är ju näst intill oändliga, både gällande burgare och tillbehör, så här har jag samlat mina sex bästa vegetariska hamburgerrecept för att ge er lite vägledning i hamburgerdjungeln. Kanske något att testa nu till helgen? 
 
Några goda tillbehör:
Recept på hamburgerbröd finns HÄR.
Recept på hemmagjord ketchup finns HÄR.
Recept på picklad rödlök finns HÄR.
Recept på karamelliserad rödlök finns HÄR.
Recept på vitlksmajonäs finns HÄR.
 
Här utgörs själva burgaren av den stora svampen portabello som marineras och steks och serveras med stekt ananas, guccamole och rödlök.
 
Smakrik parmesan och frasigt ströbröd ger aubergineskivor ett härligt skal och blir urgott ihop med tomat, ruccola och egengjord dressing.
 
Med quinoa får man burgare med perfekt konsistens. Servera med aioli och pommes frites!
 
Mitt senaste tillskott i de vegetariska hamburgerfamiljen. Halloumi som paneras i panko och steks riktigt frasiga. Srirashamajonäs och jalapenos ger lite hetta och urgod smak.
 
Svarta bönor och rostade solrosfrön bildar en knaprig burgare med bra tuggmotstånd. Servera ed rostat surdegsbröd och en härligt krämig coleslaw.
 
Guccamole, tomat, groddar och så en burgare gjord på röda linser, matvete och spiskummin blir en fräsch, matig och riktigt god hamburgare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se