Jag har fått ett sånt sug efter citron på senaste tiden. Jag vill ha det i all mat! Nästan i alla fall. Så fräscht och gott!  I den här pastan har den en viktig roll som huvudsaklig smaksättare, tillsammans med spenat. Färskost ger pastan en härlig krämighet och rostade solfrosfrön adderar kaprighet. Allt man kan önska av en snabb och smidig pastarätt helt enkelt. Rostade solrosfrön är för övrigt en mycket användbar ingrediens som gör sig bra på såväl pasta som salladstopping eller att strö över en gryta, eller bara äta som de är som snacks. Rosta några deciliter när du ändå är på gång och häll i en burk så är det bara att ta fram när det passar.
 
 
Citronpasta med spenat & färskost (4 port.)
ca 1 dl solrosfrön
4 port. pasta
200 g färskost
1 citron
1 påse babyspenat, ca 70 g
salt & peppar
 
Rosta solrosfrönen i en het, torr stekpanna tills de fått fin färg. Koka pastan. Blanda färskosten med finrivet citronskal. Häll av pastan och blanda med färskosten. Vänd ner spenaten och smaka av med salt och peppar. Strö över solrosfrön och servera!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se