När jag planerar vad jag ska laga för mat så utgår jag ofta från en råvara som jag är sugen på för tillfället. Det kan vara en grönsak, en krydda eller kanske en ost. När jag komponerade grytan i receptet nedan utgick jag ifrån att jag var sugen på persilja. Färsk, mörkgrön och frasig kruspersilja ville jag hemskt gärna äta och började klura. En gryta är ju gott nu på hösten, och i frysen har jag kokta sojabönor. Böngryta får det bli! Jag är inte så sugen på att ha gryn eller ris till, så jag blandar istället i potatis direkt i grytan. Persilja är gott ihop med citron, så det får det också bli. Och så stekta halloumikuber på toppen, bara för att halloumi är så rysligt gott. Och sådär ja, då var grytan klar, och gott blev det! Riktigt gott faktiskt, så det här tycker jag verkligen att ni ska testa!
 
 
Böngryta med citron & persilja (4 port.)
1 gul lök
500 g potatis
3 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk creme fraiche
1 citron, skal och saft
3 dl kokta sojabönor
1 kruka persilja
salt & peppar
1 paket halloumi (200 g)
 
Skala och hacka lök. Fräs i en gryta i lite olja tills löken blivit mjuk och glansig. Skala och tärna potatisen och stek med löken några minuter. Slå på vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk. Rör ner creme friach, citron och sojabönor. Låt blir varmt. Klipp ner persilja och smaka av med salt & peppar. Tärna och stek halloumin och toppa grytan med.
 
 

Kommentarer
Postat av: sandra

Åååh, så gott det låter! Måste försöka komma på en annan variant som jag kan äta!

Svar: Ja, gör det! Verkligen värt ett försök. :)
Julia Hellquist

2016-10-22 @ 11:17:19
URL: http://atilio.metromode.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se