Solgula majsburgare med krämig vitlöksdressing och rostat surdegsbröd piggade vi upp en kall och lite grå vardagkväll med i veckan som gick. Hamburgare behöver ju inte bara vara föreskrivet helgen tycker jag utan kan passa minst lika bra som en lyxigare vardagsrätt. Dessa burgare är enklast möjliga; ös ner alla ingredienser i en matberedare och kör till en jämn smet. Forma till biffar och stek i olja. Montera ihop med bröd, en vitlöksdoftande dressing och goda grönsaker. Klyftpotatis till är inget måste, burgarna är ju matiga i sig, men har man någonsin tackat nej till klyftisar?
 
 
 
Majsburgare med vitlöksdressing (6 st)
300 g sojabönor (kokta)
200 g majs
3 msk vetemjöl
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
skalet från 1/2 citron
salt & peppar
olja att steka i
 
1,5 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 riven vitlöksklyfta
salt & peppar
 
surdegsbröd
sallad
tomat
rödlök
 
Lägg alla ingredienser till burgarna i en matberedare och kör till en jämn smet (eller kör med stavmixer). Forma till burgare i önskad storlek och stek i olja tills de fått fin färg och är genomvarma. 
 
Rör ihop creme fraiche, majonäs och vitlök till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
 
Montera ihop burgarna med bröd, grönsaker och dressing och servera gärna med klyftpotatis till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se