Vet ni vad som inte kan bli fel? Kombiantionen cheesecake, kaffe och choklad. Det visade sig nämligen förra helgen när jag gjorde denna kaffecheesecake. Eller snarare cappuccinocheescake, för den smakar precis sådär lagom mycket kaffe och är perfekt krämig och söt. Det finns ju olika varianter på cheesecake, både fryst och bakad och så kyld som den här är. Gelatinblad och äggvitor som vispas som maräng ger en härligt fluffig konsistens på krämen som ligger ovanpå den krispiga digistivebotten. Ni hör ju, rysligt gott! 
 
Är ni inga kaffefabtaster men är sugna på cheesecake så hittar ni åtta andra cheesecakerecept i kategorin cheesecake HÄR.
 
 

Cappuccinocheesecake

200 g digestivekex
75 g smör
3 gelatinblad
1 dl starkt kallt kaffe
200 g philadelphiaost
2,5 dl kvarg
3 äggvitor
2 dl socker
kakao att sikta över


Lägg digestivekexen i en plastpåse och använd en kavel för att finfördela kexen. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen i 175 grader. Ta ut och låt svalna. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna något.


Rör ihop philadelphia och kvarg i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och vispa sen ner sockret lite i taget tills det blir blankt och toppigt. Vänd ner äggvitorna i piladephia-smeten och häll allt i formen med kexbottnen. Plasta och ställ att stelna i kyl minst tre timmar. Sikta över kakao vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se