Dern här ljuvligt kladdiga, sötsyrliga citronkladdkakan kan jag inte ta åt mig äran för, varken gällande receptet eller bakningen av en. Men ätit den har jag gjort, och något såhär gott vill jag inte låta er gå miste om! Receptet kommer från recepten.se och bakat har min pappa gjort. Två tips för extra god kaka är att låta kakan svalna och sedan låta den stå i kylen minst en timme innan servering så att den hinner sätta sig och bli riktigt kladdig och god. Och sist men inte minst, servera den definitivt med vispad grädde. Viktigt!
 
 
Citronkladdkaka

150 g smör
1 citron, ekologisk (annars- tvätta skalet noga)
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker fluffigt och vitt. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Tillsätt det smälta smöret och till sist mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kant, 20-24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 25 minuter. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker och servera med vipsad grädde.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se