Pasta med pesto är ju en riktig klassiker. Snabblagat och jättegott! Vill man förnya sig lite grann kan man testa att servera pastan med broccolipesto. Basilian ersätts med kokt broccoli och mixas ihop tillsammans med parmesan, solroskärnor, olivolja och kryddor till en krämig och härlig pesto med lite crunch i. Solroskärnorna rostas innan för att ge extra mycket smak till peston. Dessutom blir det en billigare pesto där lyxråvaror som färsk basilika och pinjenötter byts ut mot mer prisvärda alternativ. 
 
En billig, supersnabb och urgod pastarätt, vad mer kan man begära en måndagkväll?
 
Receptet kommer ursprungligen från coop.se.
 
 

Pasta med broccolipesto (4 port.)

4 port. pasta

1 dl solrosfrön
250 g broccoli
50 g riven parmesan
1 dl olivolja
1 finhackad vitlöksklyfta
salt och peppar

Koka pastan. Rosta frön i torr het panna. Koka broccolin mjuk i lättsaltat vatten. Mixa frön, broccoli och ost med stavmixer. eller i matberedare. Tillsätt olja till krämig konsistens. Tillsätt vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner peston i den nykokta pastan och servera gärna med lite extra hyvlad parmesan på toppen.

 

Ps. Håll utik här framöver, för från och med imorgon kör jag igång med påsktema och kommer bjuda på diverse påskiga sötsaker!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se