
100 g solroskärnor
4 dl/ 2 förp kokta svarta bönor
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
1 ägg
2 msk potatismjöl
2 tsk salt
svartpeppar
4 port. matkorn
1 grönsaksbuljontärning
1 förp. röd mangold-sallad
1 liten rödlök
2 tomater
olivolja
salt & peppar
2 dl matyoghurt
1/2 dl finriven parmesan
salt & peppar
Skölj bönorna och mixa (med stavmixer eller i matberedare) med solroskärnor, vitlök, persilja, ägg, potatismjöl, salt och peppar. Forma smeten till 8 biffar. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och stek tills biffarna fått fin färg på båda sidor.
Koka matkornen enligt förpackningen, tillsätt buljontärningen i kokvattnet. Häll av och låt svalna något. Klyfta tomaterna och strimla rödlöken. Vänd ner grönsakerna i matkornet, ringla över olivolja och salta och peppra.
Blanda yoghurt med parmesan och smaka av med salt & peppar.

Låter supergott!
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
