Nu tycker jag att det är lite segt på matlagningsfronten, mitt i slaskiga kalla januari. Inga grönsaker är i säsong, inge högtid är i antågande och det känns som att det står lite still. Grytor och soppor har jag ätit i flera månader nu och än är det långt kvar till den krispiga grönsakssäsongen tar vid. Men fram tills dess så satsar jag på lite matigare, ljumna sallader som kanske inte innehåller sådär supermycket färska grönsaker men som ändå känns lite fräscha, vitaminrika och goda i vintermörkret. Här är en variant med matvete, avokado, fetaost, oliver och bladspenat. Matvete är den perfekta salladsgrunden med sin goda konsistens och smak. Några krispiga ärtskott på toppen piffar till det!
 
 
Matvetesallad med avokado & oliver (4 port.)
4 port. kokt matvete
1 påse bladspenat/babyspenat
2 avokados
1 paket fetaost
ca 2 dl oliver
1 liten rödlök
1 näve ärtskott
olivolja, flingsalt & svartpeppar
 
Koka matvetet enligt förpackningen, gärna med en buljongtärning i vattnet för extra god smak. Låt svalna något. Skala och tärna avokados, tärna fetaosten och strimla rödlöken. Blanda alla ingredienser i en stor skål/på ett stort fat och avsluta med att ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Ät gäna med ett gott bröd til!
 
Mer matvetesallad:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se