Ett av mina absoluta favoritrecept, sen tidigare, här på bloggen är dessa hemmagjorda pastakuddar fyllda med ricotta, svamp och parmesanost. Att göra egen pasta är inte i närheten av så svårt som det kan verka, och resultatet är verkligen fantastiskt. Pasta, svamp, ost, brynt smör... Godare mat får man leta efter! Därför kände jag mig tvungen att testa att göra dessa kuddar igen, men med en annan fyllning. Ost är ju alltid gott till pasta och där valde jag mozzarella. Och vad passar bra till det om inte soltorkade tomater? Klassiska smaker som inte kan bli fel. Och det blev det då rakt inte! Minst lika gott och även denna gång serverade jag pastan med brynt smör och smörstekt basilika. Tipp topp på alla sätt!
 
 
 
Kanske inte det vackraste ni sett, men kanske det allra godaste? Testa gärna!
 

Pastakuddar med mozzarella och soltorkade tomater (4 port.)
2 dl vetemjöl
3 dl durumvetemjöl
1 ägg
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
2-3 msk vatten

2 "bollar" (á 125 g) mozzarella
ca 100 g soltorkade tomater

salt & svartpeppa

50 g smör
1 kruka basilika

riven parmesan

Lägg alla ingredienser till pastadegen i en matberedare och mixa i 1 minut till en slät deg. Låt degen vila inplastad i kylskåp i minst 30 min. Förbered under tiden fyllningen: Häll av olja från tomaterna och finhacka. Riv mozzarellan grovt och blanda med tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Ta fram degen och kavla ut till en så tunn platta du kan. Degen är smidig och hållbar men ganska seg och tung att kavla. Skär degen i rutor, ca 7 x 7 cm.

Lägg ca 2 tsk fyllning på hälften av fyrkanterna och lägg på resterande fyrkanter. Tryck ihop kanterna med en degskrapa eller mbaksidan av en sked. Koka upp vatten med salt i en stor kastrull och koka hälften av pastan åt gången ca 5 min. Ta upp med hålslev och lägg i en form/skål och håll varmt.

Smält under tiden smöret tillsammans med basilikabladen och bryn smöret tills det är ljubrunt och doftar lite kolaaktigt, akta så att det inte bränns! Ringla smöret över pastan och servera med extra riven parmesan och sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se