Och efterätten då, efter favoritpastan med sparris och citron? Jo, då utgick jag från två andra favoritingredienser; choklad och bär. Jag hade klurat på om inte ljus choklad och blåbär borde bli gott ihop i en dessert, och minsann, det blev det! Jag gjorde en fluffig mousse på mjölkchoklad och och kombinerade med en blåbärskompott. Kompotten görs enkelt på frysta blåbär, socker, citronsaft och potatismjöl som kokas ihop till fast kräm. Kompotten la jag i botten på glas och fördelade sedan moussen ovanpå, och så några frostade blåbär på toppen. En riktigt härilg kombination smaker och av sött och syrligt. Jag tycker verkligen att ni ska testa det här, jag tror inte att ni bir besvikna!
 
 
 
Mjölkchokladmousse med blåbärskompott (4 port.)
175 g frysta blåbär
3/4 dl strösocker
saft från 1/2 citron
1 tsk potatismjöl
 
100 g mjölkchoklad
2 äggulor
3 dl grädde
 
Blanda blåbär, socker och citronsaft i en kastrull. Låt koka upp och koka en minut. Rör ut potatismjölet med lite v vätskan som kommer från blåbären. Häll redningen i kastrullen och koka upp igen och koka några minuter tills konsistensen blivit något tjockare (den tjocknar mer när den svalnar). Ta från plattan och låt svalna. Fördela i glas/skålar.
 
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något. Rör ner äggulorna och rör tills blandningen blir blank. Vispa grädden fluffig och rör ner lite i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner resten av av grädden i chokladen. Skeda över moussen över blåbärskompotten och låt stelna minst 2 timmar i kyl. Toppa med några blåbär rullad i strösocker för lite frostad känsla.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se