Har ni ätit svartkål någon gång? Det hade inte jag fram till härom dagen. När jag var och handlade såg jag stora knippen med mörkgröna kålblad som såg så härliga och goda ut. Svartkål visade det sig vara och jag köpte en bunt för att testa. Smaken är väldigt lik grönkål men konsistensen är lite mjukare. Riktgt gott! Kålen smörstekte jag tillsammans med vitlök och så åt vi det ihop med pasta, smulad grönmögelost och rostade solrosfrön. Det går såklart att blanda ihop allt i en stor skål, men jag la allting i olika skålar så fick man plocka ihop sin egen tallrik. Så enkelt och så gott! 15 minuter så står middagen på bordet. 

 
 
Pasta med smörstekt svartkål, grönmögelost och solrosfrön (4 port.)
4 port. pasta
1 dl solrosfrön
ca 350 g färsk svartkål
smör
1-2 vitlöksklyftor
100 g grönmögelost
 
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Rosta solrosfrön i en torr, het stekpanna. Strimla svartkålen och stek mjuk i smör tillsammans med riven/finhackad vitlök. Koka pastan. Servera med svartkål, smulad mögelost och solrosfrön. Avsluta med att ringla över lite olivolja, smula över flingsalt och peppra med svartpeppar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se