Härom dagen när jag och en kompis drack en kopp te ihop på kvällskvisten blev jag bjuden på en ljuvligt god kaka. En såndär riktig hembakad tantkaka som man äter alldeles för sällan nuförtiden. Så jag kunde inte låta bli att be om receptet och baka en sats själv, så att jag på äkta tant-vis nu har en burk i frysen att plocka fram när det är fikadags. Här har ni receptet på sega, lite kladdiga bärrutor. Kanske det enklaste kakreceptet jag stött på dessutom. Jag använde blåbär och några bjärnbär, men såklart går det bra med hallon, jordgubbar eller om ni har någon annan bärfavorit.
 
 
Sega bärrutor (ca 12 st)
100 g smör
1 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
ca 2 dl bär
 
Smält smöret och låt svalna något. Rör ner ägg, socker, vaniljsocker och vetejöl direkt i kastrullen. Klä en liten ugnsform, ca 20 x 30 cm i diameter, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och strö över bären. Grädda i 175 grader i ca 30 min. Låt svalna och skär i rutor.
 
Kanske något att baka till helgen?

Kommentarer
Postat av: Emma

Den där kakan ser gudomligt god ut! Mumms, måste jag testa!! Hoppas allt är bra med dig. Hörde om bebislyckan, stort grattis. Kram!!

Svar: Gör det! :)
Tack snälla, jag mår fint! Du med hoppas jag. :) Stor kram
Julia Hellquist

2016-05-01 @ 15:38:33
URL: http://emmabjorndahl.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se