Nu på sensommaren drog jag och några kompisar igång ytterligare igång en omgång av Halv åtta hos mig och jag var först ut med min middag. När man ska laga tre rätter så tycker jag att något av det viktigaste är att hålla rätterna, eller åtminstone en eler två av dem, enkla. Det finns väl inget tråkigare än att fem minuter innan gästerna kommer vara genomsvettig, superstressad och helt slut efter att ha lagat mat hela dagen och har tusen grejer att göra i sista sekund. Ingen gäst blir gladare för det, tvärtom, oavsett hur god mat det är. Då är det mycket bättre att hålla det enkelt och satsa på rätter som går att förbereda.
 
Förrätten jag gjorde till denna middag var fasligt enkel att göra, nästan simpel, men fasligt god tyckte både jag och gästerna! Enkla moment och ingredienser men samker som passade alldeles ypperligt ihop! Så vad bjöd jag då på ute i kvällssolen? Jo, stekta päron på en ruccolabädd toppat med bitar av krämig ädelost, saltrostade mandlar och balsamicoreme.
 
 
Stekta päron med ädelost & mandlar (4 port.)
2 päron
smör
1/2 påse ruccola
ca 100 g krämig, god ädelost
1 dl sötmandel
olja, flingsalt
balsamicocreme
 
Rosta mandlarna lätt i en stekpanna med olja och fingsalt. Låt svalna och grovhacka. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Stek i smör tills de mjuknat något och fått lite färg. Lägg upp ruccola på fat och fördela päronklyftorna ovanpå. Smula över osten i grova bitar, ströv över mandel och ringla på balamico. Servera och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se