Den gågna helgens godaste måltid var helt klart söndagens lunch som bestod av kantarellsoppa. Förvisso kan det strålande vädret och det fina sällskapet i form av vänner och en 9-månaders bebis till stor del bidragit till den härliga lunchen, men ack så gott det var! Jag lyckades fynda fina trattkantareller och gula kantareller på torget på lördagen som fick dyka ner i soppan tillsammans med lök, smör, buljong och grädde... Bara goda grejer alltså, och då kan det inte bli fel! Perfekt som tjusig liten förrätt, till lunch eller höstig middag tillsammans med nybakat bröd. 
 
Notera den urfina turkosa Creuset-grytan min vän har. Något avundsjuk!
 
 
Lyxig kantarellsoppa (4 port.)
500 g kantareller/trattkantareller
3 schalottenlökar
2 msk smör
2 svapbuljongtärningar
ca 5-6 dl vatten
2,5 dl grädde
mjöl/maizena till redning
salt & peppar
 
Rensa kantarellerna och dela i mindre bitar. Stek (utan smör) i en katrull/gryta tills de vattnat ur sig helt. Lägg ner smöret och stek tillsammans med finhackad lök tills svampen fått lite färg. Smula i buljong och slå på vattnet. Låt koka någon minut och tillsätt grädden. Red av med mjöl/maizena till önskad konstistens. Smaka av med salt och peppar.
 

Kommentarer
Postat av: Dixi Wonderland

Ser fantastiskt gott ut :D

2015-10-20 @ 20:28:29
URL: http://dixiwonderland.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se