Ja, hur låter det? Bönor och choklad ihop, kan det vara något? Ja, faktiskt! Mörk choklad i matlagning har ju varit i ropet ett tag och då främst som smakhöjare i köttgrytor av olika slag, men faktum är att några rutor mörk choklad gör sig minst lika bra i en vegetarisk gryta. Det ger en djup, mustig smak där man kan ana en ton av choklad- riktigt gott! Ät grytan med yoghurt och valfritt gryn, ris eller som jag gjord; gott surdegsbröd med vitlöksost på!
 
 
Böngryta med mörk choklad

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
1 frp krossade tomater
1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

400 g kokta bönor
socker, salt, svartpeppar
25 g mörk choklad

Skala och hacka lök och stek mjuk i olivolja. Tillsätt finhackad vitlök, sambal och tomatpuré och låt fräsa en stund. Tillsätt krossade tomater, vatten och grönsaksbuljong och låt puttra ca 20 minuter. Rör ner bönorna och låt de bli genomvarma. Finhacka chokladen och rör ner och avsluta med att smaka av grytan med socker, salt och svartpeppar.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se