Nu fortsätter recepttemat och denna gång med blomkål! Dessa knapriga vita buketter som både går att äta råa, t ex hyvlade i sallad, och kokta i olika varma rätter. Svensk blomkål går nästan alltid att få tag på och dessutom ofta ekologisk. Förutom att blomkål är både gott och billigt så innehåller den dessutom massor av nyttigheter, t ex c-vitamin, så det finns ingen anledning att inte är blomkål! Här kommer därför ett gäng tips vad du kan använda kålen till:
 
Citrusfräsch kokosmjölkssoppa med blomkål, recept HÄR.
 
Kryddig blomkål tikka masala med linser, recept HÄR.
 
Krämig blomkålssoppa med rostad fröblandning, recept HÄR.
 
Indisk blomkålsgryta med tomat och spenat, recept HÄR.
 
Blomkål- och broccolibiffar med halloumi, recept HÄR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se