Vill man lyxa till sin frukost rejält någon dag är fattiga riddare mitt bästa tips. För den som inte vet vad det konstiga namnet fattiga riddare innebär så är det skivor av ljus formfranska som doppas i en blanding av ägg och mjölk (ev grädde) och sedan steks frasiga i smör och serveras med socker och kanel. Alltså allt gott man kan tänka sig blandat! 
 
 
Fattiga riddare (8 st)
8 skivor formfranska
2 ägg
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
en nypa salt
smör att steka i
 
socker och kanel
 
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt. Kantskär bröden och doppa snabbt i äggblandningen. Stek ca 2 min i smör på varje sida. Strö över kanel och socker och servera direkt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se