Ett enkelt recept på gott matbröd tackar ni väl inte nej till? Goda grahamsfrallor med chiafrön på toppen är perfekt till frukost, mellanmål, picknicken och alla andra tänkbara smörgåstillfällen. Anledningen till att jag strösslade chiafrön på bröden är att jag absolut inte förstår grejen med den hypade chiapuddingen utan tycker att det bara smakar uppblött sädesslag. Men på frallorna passar de fint och de är ju dessutom väldigt nyttiga så då är det perfekt att det kommer till använding. Men har ni inga chiafrön så kör på solrosfrön, pumpakärnor, havregryn, sesamfrrön eller något annat ni gillar!
 
 
Gramhamsbullar med chiafrön (ca 15-20 st)
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk honung
3 dl havregryn
5 dl grahamsmjöl
4-5 dl vetemjölö (gärna special)
ca 0,75 dl chiafrön
 
Smual jästen i en bunke. Smält smöret och häll på mjölken och låt svalna till fingerljummet (37 grader). Slå över jästen och rör om. Tillsätt salt, honunh, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa under en handduk till dubbel storlek, ca 45 min. Dela degen i 15-20 bitar och rulla till bullar, lägg på plåtar och täck med handdukar. Låt jäsa ytterligare 45 min. Pensla bullarna med lite vatten och strö på chiafrön. Grädda i 225 grader i ca 10-12 min. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se