Jag tycker vi inviger denna vecka, midsommarveckan och allt, med kanske den godaste pasta jag någonsin lagat! Den blev så himla god på alla sätt med härliga smaker och perfekt konsistens. Så sällsynt gott! Rätten består av olika sorters grönsaker som rostats ganska länge i ugnen med olivolja och citronsaft och sedan blandas med en al dente-kokt pasta och en riktigt krämig baslikasås. På toppen nymald svartpeppar och riven parmesan och succén är given! Dessutom känns den härligt somrig med alla grönsaker och den färska basilikan. Jag skulle bli så glad om ni testade det här för jag tror verkligen att ni skulle gilla det!
 
Självklart går det bra att välja vilken pasta som helst, jag tog stora pastasnäckor som på ett bra sätt fångade upp både sås och grönsaker.
 
 
Basilikapasta med rostade grönsaker (4 port.)
1 squash
1 aubergine
1 paprika, gärna röd
1/2 ask cocktailtomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
citronsaft från 1 citron
salt
 
4 port. pasta
 
2 dl grädde
1 dl mjölk
ca 1 dl färsk basilika
maizena till redning
salt & peppar
 
svartpeppar
parmesan
 
Dela squash, aubergine och paprika i rätt grova bitar. Lägg på en ugnsplåt tillsammans med hela körsbärstomater, klyftad lök och skivad vitlök. Ringla över olivolja och citronsaft. Salta och blanda runt allt. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 30 min tills grönsakerna blivit mjuka och fått fin färg. Koka under tiden pastan och gör basilikasåsen; blanda grädde, mjölk och basilika i en skål och mixa med stavmixer till en slät, ljusgrön sås. Häll i en kastrull och koka upp och låt småkoka några minuter. Red av med maizena till en lagom krämig sås och smaka av med salt och peppar. Blanda grönsakerna med pastan och blanda runt med basilikasåsen. Avsluta med svartpeppar och riven parmesan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se