Något som är både gott och billigt såhär mitt i vintern är ju rotfrukter, så passa på att använda dessa godingar i matlagningen. Det finns ju så mycket att välja på! Potatis, morot, kålros, palsternacka, rotselleri, rödbeta... Härom dagen piffade jag till några rostade rotsaker med en kryddig apelsinmarinad som hälldes över rotsakerna när de precis var klara. Väldigt gott! Med smulad getost eller stekt halloumi, en yoghurtsås och sallad till är middagen fulländad.
 
 
Apelsinmarinerade rotfrukter (4 port.)
1,5 kg blandade rotfrukter
olja
flingsalt
1/2 dl pressad apelsinsaft
1/2 dl olivolja
1 msk honung
2 tsk grov senap
1 riven vitlöksklyfta
1 krm kanel
 
Skala och skär rotfrukterna i bitar. Lägg på en plåt och ringla över olja och flingsatl, blanda runt. Rosta rotsakerna i 200 grader i ca 40 min tills de mjuknat, känn med en potatissticka. Vispa under tiden ihop ingredienserna till marinaden och häll denna över rotfrukterna när de är klara och vänd runt.
 
Servera med smulad getost eller fetaost eller stekt hallomi och en god yoghurtsås, smaksatt med t ex ädelost eller vitlök.
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie Bergman

Mums, det lät gott =)

2015-01-16 @ 11:32:52
URL: http://livetiluxemburg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se