Ett roligt pyssel och något som kan förändra ett helt rum är att klä om möbler, förslagsvis stolar eller pallar. Har man till exempel köksstolar med en klädd dyna krävs det varken lång tid eller mycket pengar för att på ett enkelt sätt förändra dem. Eller varför inte satsa just på ett gäng begagnade stolar som man sedan klär om med ett fint tyg, om man ska byta ut eller köpa nya möbler? Den enda som krävs är tyg och en häftpistol! Det sistnämnda kan köpas t ex på Clas Ohlson för en billig peng och kan användas till mycket, alltså en bra investering överlag.
 
Jag sprang på två så himla fina, gamla stolar på loppis härom veckan och kunde bara inte motstå den fina ryggen på dem. Dessutom kostade de bara ynka 40 kr styck! Tyget på dynan var både hiskeligt fult och hemskt slitet, och dessutom var dynan väldigt nedsutten och tunn, så de klädde jag raskt om. Med ett lager stoppning och ett nytt tjusigt tyg blev de som nya!
 
Före...
 
Lossa tyget på baksidan och använd det sedan för att mäta ut måtten på det nya tyget. Klipp efter det gamla tyget och häfta sedan fast det nya tyget på baksidan på samma sätt. Var noga med att sträcka tyget under häftningen så att det inte blir för löst, och var noga så att hörnen inte blir knöliga.
 
Och efter! En av stolarna står nu i hallen och en agerar klädhängare bredvid sängen, och dessutom är de perfekta att plocka fram till köksbordet när det vankas extra många gäster.
 
Tips! För att klä om stolar (eller en pall eller likande) så behövs inte särskilt mycket tyg, så då kan det vara läge att leta bland stuvbitarna i tygaffären. De brukar inte kosta många kronor! Det här tyget kommer dock från Ikea och jag gillar den gamla skolplansch-känslan de har.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Men oj så fina stolar! Älskar ryggen och tyget(det nya alltså). Syns att det är du som varit i farten, stolarna blev väldigt Juliafierade!

Svar: Tack! Julifierade låter fint tycker jag. :D
Julia Hellquist

2015-02-25 @ 17:39:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se