Falafel skulle jag säga är den ultimata vegetariska maten. Lättlagat, billigt, nyttigt, smakrikt och fantastiskt gott! Finns det någon som inte gillar falafel? Dessutom lätt att variera, både med tillbehör och smaksättning på själva falafeln. Originalfalafeln smakar ju persilja, vitlök och spiskummin, men det går faktiskt att smaksätta med lite allt möjligt. Vad sägs om chili och soltorkad tomat? Väldigt gott säger jag! 
 
 
Tomatfalafel med chili (4 port.)
2 förp. kokta kikärtor
1 liten gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor
ca 6-7 soltorkade tomater + 1 msk av oljan
1/2 tsk chiliflakes
1 msk vetemjöl
saft och skal från 1/2 citron
3 msk persilja
salt & svartpeppar
 
olja till stekning
 
Hll av kikärtorna och skölj. Lägg i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna och kör snabbt till en slät smet. Forma till små bollar, blöt händera i kallt vatten då och då så går de enklare. Stek i olja i stekpanna eller lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olja och kör i 200 grader i ca 20 min.
 
Servera i mjuka bröd (pita/tortilla/liba), grönsaker, lök och yoghurtsås.
 
Mer falafel:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se