Jag är verkligen ingen förespråkare av alla dessa socker/gluten/laktosfria raw food-bakverk som florerar nästan överallt just nu. Jag tror inte att det är farligt att då och då lyxa till det och äta en kanelbulle, en påse godis eller en smarrig efterrätt om man bara äter bra, vettig mat överlag. Inga konstigheter liksom. Med det sagt så kan såklart vissa socker- och mjölfria sötsaker ändå vara riktigt goda, t ex dessa choklad- och dadelbollar! Jag hittade receptet på den här bloggen och då jag vet att bloggaren inte heller är någon raw food-förespråkare överlag utan bara tyckte att dessa små bakverk var riktigt goda så blev jag sugen på att testa. Och visst blev det gott! Bollarna får sin sötma från dadlar men smakar inte dadel utan choklad, kokos och kaffe, dvs jättegott!
 
 

Choklad- och dadelbollar (ca 15 st)

200 g mandlar
ca 10 färska dadlar
ca 2 msk starkt kaffe
2 msk kokosolja
3 msk kakao
en nypa flingsalt
Kokos att rulla i


Mal mandlarna till ett fint mjöl med mixer/staxmixer. Mixa i dadlar, kaffe, kokosolja, kakao och salt tills allt är ordentligt blandat. Ställ att stelna lite kylen och rulla sedan till bollar och rulla i kokos.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se