Här i Örebro vaknade vi upp till en riktigt kall och vacker höstdag. Frostigt och nollgradigt men med strålande sol. Inte dumt alls! Och kalla höstdagar är ju soppa en given middag tycker jag. Squash (eller zucchini) är i säsong just nu och det finns mycket gott att göra av den, t ex en krämig squashsoppa med surdegskrutonger. Lent och gräddigt plus salt och frasigt- gott!
 
 
Squashsoppa (4 port.)
1 stor squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att fräsa i
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl gräddmjölk (hälften mjölk, hälften grädde)
salt & svarteppar
 
2 skivor surdegsbröd, gärna lite torrt
olivolja
 
Tärna squash. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt mjukt i olja i en kastrull. Häll på vatten, smula i buljong och tillsätt gräddmjölken. Låt koka upp och sedan småkoka under lock ca 15 min tills allt mjuknat. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
 
Skär brödet i grova tärningar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek brödbitarna tills de blivit frasiga och gyllenbruna. Toppa soppan med dessa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se