

0,25 pkt jäst (12 g)
1 tsk salt
2,5 dl vatten, ljummet
2 msk olivolja
6,5 dl vetemjöl,
1 tsk honung
3 msk olivolja
6 medelstora potatisar
2 små rödlökar
1,5 dl riven god ost
125 g mozzarella
2 tsk timjan
flingsalt
svartpeppar
olivolja
Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt, vatten och olivolja och rör tills jästen löst sig. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Lägg över en bakduk och låt jäsa ca 40 min. Kavla ut degen till två rektanglar, stora som en plåt. Pensla bottnarna med olivolja. Skiva potatisen (med skalet kvar) tunt, gärna på mandolin. Lägg potatisskivorna på pizzorna i ett tätt lager. Strimla rödlöken tunt och strö över. Toppa med ost och mozzarella riven i mindre bitar. Krydda med timjan, salta och peppra och ringla olivolja över pizzorna. Grädda pizzorna på maxvärme i ca 10 min.



I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
