En enkel men god pastarätt tycker jag är den perfekta fredagsmaten, så här kommer ett fantastiskt gott recept jag tycker ni ska testa redan ikväll! Kantareller, grädde, ruccola och parmesan- bättre blir det nog inte.
 
 
Krämig kantarellpasta (4 port.)
4 port. spagetti
200 g gula kantareller
smör att steka i
2 schalottenlökar
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 dl mjölk
salt & vitpeppar
 
ruccola 
riven parmesan
 
Koka pastan. Borsta rent kantarellerna och skär i mindre bitar. Stek i torr stekpanna tills de vattnat ur sig. Klicka i smör och stek mjuka. Finhacka löken och fräs med kantarellerna utan att löken tar färg. Pudra över mjöl och blanda ordentligt. Slå på grädde och mjölk och låt småkoka tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Blanda med den nykokta pastan och servera med ruccola och riven parmesan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se