Rårakor är något så enkelt som rå, riven potatis blandat med ägg och salt som sen steks till frasiga plättar. Enklare blir det nog inte, och dessutom är det urgott! Med matiga tillbehör som kallrökt lax och avokado blir det en lyxigt god lunch eller middag. 
 
 
 
Frasiga rårakor med lax (4 port.)
1 kg potatis
2 ägg
1 tsk salt
smör att steka i
 
1 rödlök, finhackad
2 dl creme fraiche
2 avokados
ca 400 g kallrökt lax
 
Skala och riv potatisen. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur potatisen. Blanda med ägg och salt. Klicka ut potatisrivet i en het stekpanna med smör och platta ut till plättar, ca 10 cm i diameter. Stek på sidor tills rårakorna fått fin färg. Lägg på galler i ugnen medan resten av rårakorna stekt (lägg dem inte på varandra, då blir de inte lika frasiga). Servera med finhackad rödlök, avokado, creme friache och lax.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se