Färdigkokta bönor på tetra tycker jag är en ovärderlig sak att ha hemma när lagar vegetarisk mat. Bönor kan vara grunden till så mycket; vegetariska biffar, matiga sallader, röror... Jag gillar små bönor allra mest, t ex svarta bönor eller sojabönor. I den här mustiga pastasåsen samsas svarta bönor med passerade tomater, lök, vitlök och goda kryddor som oregano och basilika. Lite som en köttfärssås där bönorna fått ersätta färsen. Riktigt gott tillsammans med nykokt pasta och riven ost!
 
 
Bön- och tomatsås till pasta (ca 6 port.)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 förp. kokta svart bönor à 380 g
1 förp. passerade tomater
1 förp. krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
2 tsk basilika
2 tsk oregano
salt & svartpeppar
 
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja i en gryta/traktörpanna. Sila av och skölj bönorna. Mosa det mesta av bönorna i en bunke (så får såsen en tjockare och krämigare konsistens) och häll i grytan. Tillsätt tomater och resten av ingredienserna. Låt småputtra under lock ca 20 min. Smaka av med ev mer kryddor.
Servera med pasta!
 
Serverat i syrrans tjusiga Mon amie-skålar blir ju maten hur fin som helst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se