Vill ni komplettera gårdagens soppa med en liten efterrätt så tycker jag att äppelpannkakor med kanel passar alldeles utmärkt till. Vispa ihop en vanlig pannkakssmet och tillsätt sedan ett grovrivet äpple och lite kanel så får ni en höstig och lyxigt god vardagsefterätt att sätta tänderna i. Servera gärna med lite flytande honung!
 
Äppelpannkakor (4 port.)
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
1 stort äpple
ca 2 tsk kanel
3 msk smör
 
flytande honung eller lönnsirap
kanel
 
Blanda mjöl och salt. Vispa i hälften av mjölken till en slät smet och tillsätt sen resten av mjölken. Vispa i äggen. Skala, kärna ur och grovriv äpplet. Rör ner i smeten tillsammans med kanel. Smält smöret i en stekpanna och rör ner i pannkakssmeten. Stek gyllenbruna pannkakor och servera direkt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se