Nu ska ni få reccept på en fasligt god pastarätt. Att den är så god kan maken intgya, han åt tre portioner! Men så är ju pasta blandat med en mustig och smakrik sås (och gärna toppat med riven parmesanost) något av det bästa som finns. Grytan/såsen är superenkel att slänga ihop, men! Den måste få koka en minst halvtimme så att allt hinner koka ihop och bli riktig god. 
 
Grundreceptet (som jag ändrat lite) kommer ursprungligen från den fantastiska sidan Vegoteket- en urbra receptbank när det kommer till vegetariska recept.
 
 
 
Tomat- och auberginepasta (4 port.)

4 port. pasta (gärna en tunn, liten sort)
2 msk olivolja
1 gul lök
1 aubergine
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk chilipulver
1 kruka basilika
250 g körsbärstomater, delade i halvor
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk strösocker
salt och svartpeppar
0,5-1 dl grädde

Finhacka löken och stek långsamt i oljan på medelhög värme i en tjockbottnad gryta/traktörpanna. Skär auberginen i tärningar och fräs med löken. Tillsätt grönsaksbuljong, chilikrydda, vitlök och körsbärstomater. När allt blivit ganska mjukt, auberginen krämig i konsistensen, tillsätts krossade tomaterna, tomatpuré, socker  och hälften av den färska basilikan. Rör om och låt puttra under lock i minst 30 minuter. Koka pastan några minuter kortare än paketets anvisning i en annan kastrull, häll av vattnet och blanda ned pastan i grytan och låt koka klart i grytan. Rör ner en skvätt grädde för att runda av smaken och smaka av med salt och peppar. Toppa med resten av den färska basilika. 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se