Adventsveckan är här! Snart snart är det fullt tillåtet att gå loss med pysslandet och bakandet, bl a kommer jag ha den årliga glöggprovningen till helgen som ni sen kommer att få ta del av. Men först ut ett lagom juligt dessertrecept som är makalöst gott; lingon- och vaniljpannacotta! En helt perfekt kombiantion av sött och syrligt och med pannacottans härliga konsistens. Mmmums. Trots grädden så känns efterätten inte så tung utan alldeles lagom att avsluta en middag med, t ex julmiddagen! Eller gör minivarianter och bjud på till glöggminglet eller adventsfikat. 
 
 
Lingon- och vaniljpannacotta (4 port.)
2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 dl strösocker
1,5 dl lingon (+ några till garnering)
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Dela vaniljstången ocg skrapa ur fröna och lägg ner i grädden tillsammans med vaniljstången. Tillsätt sockret och koka upp allt sammans. Dra från plattan och krama ur gelatinbladen och rör ner. Tillsätt lingonen och vispa till en slät smet med stavmixer. Sila av och häll upp i fina glas. Låt stå i kyl minst 4 timmar. Dekorera med några hela lingon vid servering. Några krossade pepparkakor på toppen tror jag skulle vara riktigt gott till också!
 
Kanske bästa desserten i advent?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se