Nu vill jag tipsa er om en riktigt god efterrätt, men eftersom att det är vardag och mitt i veckan så får jag väl dra till med att det är lillördag för att legitimera att lägga upp ett dessertrecept på en onsdag. För denna efterätt är alldeles för god för att missa. Jag kallar den för chaimousse- en vit chokladmousse som är smaksatt med chaikryddor i form av kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor. Moussen lättas upp med yoghurt för att inte bli allt för mäktig. Detta är den givna efterätten i höst och vinter; krämig, söt, kryddig och med knapriga rostade mandlar på toppen.
 
 
 
Chaimousse med rostade mandlar (4 port.)
150 g vit choklad
1 stort ägg
3 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk nejlikor
2 tsk kardemumma
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl matyoghurt (10 %)
 
1 dl mandel
 
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något. Blanda med ägget och kryddorna. Vispa grädden och vänd ner yoghurten i grädden. Vänd försiktigt ner gräddblandingen i äggsmeten. Fördela i portionsglas/skålar och ställ kallt minst 2 timmar. Hacka mandeln och rosta i en torr stekpanna tills den fått lite färg. Låt svalna och toppa sedan moussen med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se