Nu ska ni få tips på ett superenkelt och gott tillbehör/sås, nämligen majskräm! När jag skulle laga ugnsrostade rotsaker igår ville jag ha en sås till men hade inte någon form av yoghurt, gräddfil eller liknande hemma, men dock en miniskvätt grädde. Kikade i frysen och där låg en påse majs. Hm, vad kunde detta bli? Jo, en urgod krämig majsröra som får lite extra god smak av att majskornen rostas innan de mixas med lite grädde, salt och peppar. Servera helst varm eller ljummen!
 
 
Majskräm
2,5 dl majskorn
3 msk grädde
salt & svartpeppar
 
Om majsen är på burk; skölj majsen i durkslag och låt rinna av. Rosta sedan majsen i en torr stekpanna tills den fått lite färg. Häll över i en bunke och tillsätt grädden, mixa med stavmixer till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Klart!
 
Gott till ugnsrostade rotsaker och sallad.
 

Kommentarer
Postat av: Sara

Det låter riktigt gott. Kommer bli en favorit hos dottern som älskar både majs och grädde!

2014-11-26 @ 15:40:16
URL: http://familjenlalloo.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se