Jag tycker att det är väldigt gott med frukt i mat. Banan i Flygande Jacob, ananas i tacos, päron i sallad... Det är så gott med det där lite söta tillsammans med salt mat.Här är det torkade aprikoser som får stå för sötman i denna varma bulgursallad med ruccola och knaprig mandel smaksatt med kryddblandningen harissa. Riktigt gott med många smaker!
 
 
Bulgursallad med halloumi (4 port.)

2 dl torkade aprikoser, strimlade
2 msk olivolja
1 rödlök, hackad
5 dl grönsaksbuljong
1 tsk harissa, (nordafrikansk kryddblandning)
2,5 dl bulgur

1 dl mandel (gärna lite rostad)

70 g ruccola

2 förp. halloumi

 

2 dl matyoghurt

1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk spiskummin, mald
flingsalt

 

Koka bulgur i buljongen tillsammans med harissa. Tillsätt olja och rör grynen fluffiga. Blanda i lök, aprikoser och mandel. Tärna haloumin och stek. Blanda ner i bulguren och vänd ner ruccola. Rör ihop yoghurt med vitlök och kryddor.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se