Hoppsan, jag glömde visst bort att jag hade en blogg såhär i sommarhettan. Jag gissar dock att ni inte heller häckar inne vid datorn utan njuter ute av solen och värmen. När det är såhär varmt så blir i alla fall jag sugen på att äta sallader och annan kall mat. Enkelt att slänga ihop och går att variera i all oändlighet. Här har ni en variant med ljumna gulbetor, fetaost och äpple. Urgod kombination och dessutom blir den vacker. En honungs- och senapsvinägrett passar perfekt till.
 
 
Gulbetssallad med äpple & fetaost (4 port.)
1 påse blandad sallad
6 gul- eller rödbetor
1 paket fetaost
2 syrliga äpplen
lite flagad parmesan
 
2 msk honung
2 msk olivolja
1 msk vinäger (äpplecider eller vitvins)
1 tsk dijonsenap
salt & peppar
 
Skala och klyfta röd- eller gulbetorna. Koka mjuka och låt svalna (men servera gärna ljumna). Tärna äpple och fetaost. Lägg salladen på ett fat och fördela betorna, äpple och fetaost över. Hyvla gärna över lite parmesan. Vispa ihop vinägretten och servera vid sidan av eller dressa direkt över sallden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se