Vad säger ni om mjuka tortillabröd fyllda med en potatis- och avokadosallad, syrad rödlök, stark fetaost och böndipp med smak av vitlök? Urgott säger jag! Matigt och med en massa trevliga smaker som passar sådär ovanligt bra ihop. Riktigt gott och ett trevligt alternativ till den traditionella tacosen.
 
 
 
Potatis- och avokadosallad
500 g potatis
1 st rödlök

1 tsk salt

1 tsk strösocker

1 st citron, finrivet skal + saft

2 tomater

1 st avokado

2 dl kokta röda linser
salt & svartpeppar

Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och håll potatistärningarna varma. Skala och skiva rödlöken tunt. Strö på 1 tsk salt och 1 tsk socker. Låt marinera 5 min. Blanda löken med 3 msk citronsaft och skal. Skär tomaterna i tärningar och blanda med potatisen och hälften av löken. Krydda med olivolja, salt och svartpeppar. Vänd försiktigt ner tärnad avokado och linser.


Böndipp

1 dl kesella

1 frp kokta vita bönor

1 vitlöksklyfta

1/2 dl persilja (fryst)

salt & peppar

Mixa bönorna med pressad vitlök, persilja och kesella. Krydda med salt & peppar.

 
Servera med sallad, resten av den syrade rödlöken, fetaost, oliver och tortillabröd. Recept på tortillabröd finns HÄR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se