Puh! Fettisdagen börjar gå mot sitt slut och jag kan pusta ut. Det har såklart varit fullt ös på konditoriet idag med semlor högt och lågt och i alla dess former. Helt klart årets roligaste jobbdag! Dock är det mer än skönt att nu få lägga upp benen och så småning om själv intaga en ljuvlig liten semla. För trots att jag spritsat, packat och sålt hundratals semlor idag är jag inte alls trött på dem utan bara sugen på att själva få hugga in på en. Har ni ätit någon semla idag?
 
Men det jag egenligen skulle skriva om var kvällens middag som blev väldigt lyckad. Superenkelt och supergott! vegetarisk pyttipanna med potatis, squash, rödlök och halloumi. Till det rödbetor såklart, och så stekt ägg för extra protein och mättnad. Husman i lite modern tappning med halloumin och precis hur gott som helst!
 
 
Vegetarisk pyttipanna(4 port.)
6-8 potatisar
1 squash
1 stor rödlök
1 paket halloumi (200 g)
olja
salt & peppar
 
4 ägg
inlagda rödbetor
 
Skala och tärna potatisen. Koka nästan helt mjuk i saltat vatten. Häll av väl. Tärna squash och dela rödllken i båtar. Stek i olja tills de mjuknat, Lägg i potatisen och låt få lite färg. Lägg allt åt sidan och håll varmt. Tärna halloumin och stek gyllene. Toppa pytten med. Stek äggen och servera tillsammans med pytten och inlagda rödbetor. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se