Efterrätter hör ju framför allt helg och festligheter till, men så finns det ju faktiskt desserter som är så nyttiga att de kan ätas vilken vardag som helst. Som till exempel denna supersnabba, simpla sorbet som endast innehåller två, max tre ingredienser. Fryst banan + frysta bär + en gnutta citronsaft. Mixa ihop till en slät sorbet och ät direkt! Fruktigt, läskande, uppiggande och gudagott. Jag brukar ofta skiva bananer och lägga i en burk i frysen när jag ser att de börjar bli bruna och inte kommer ätas närmaste dagarna. Perfekt att sen använda i smoothies eller denna sorbet. 
 
 
Jag slängde på några myntablad för lite extra piff och nästa gång ska jag helt klart mixa med några blad. De gav en riktigt god smak till sorbeten!
 
Subersnabb sorbet (1 port.)
1 liten banan (ekologisk!)
1 näve frysta bär, jag använde jordubbar och röda vinbär
en gnutta citronsaft
 
Skiva och frys bananen nästan helg (alt. ta fram fryst banan så att den mjuknar lite). Mixa ihop (med hjälp av stavmixer/blender/matberedare) med bären och ev citronsaft om det behövs lite syrlighetmed. Skopa upp i en skål och ät direkt. 

Kommentarer
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Det ser både fräscht och jättegott ut!

2014-03-12 @ 17:33:48
URL: http://bakasockerfritt.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se