I julklapp fick jag en prenumeration på den nya tidningen Hunger. Har ni läst den? Det är en systertidning till tidningen Filter och chefredaktören är Mats-Eric Nilsson, författaren som skrivit böcker om fusket med maten;  Hemliga kocken, Äkta vara och Saltad nota. Alla tre oerhört intressanta och välskrivna böcker om tillsatser och allt fusk med mat som sker, både hos producenter och inom restaurangvärlden. Hur som helst, tidningen Hunger har i alla fall fortsatt i detta spår och är helt enkelt en mattidning med fokus på matens ursprung, råvaror, granskning av lismedelsindustrin och därtill goda och roliga recept, med fokus på ekologisk, närproducerad och säsongsbetonad mat. När jag nu i veckan fick mitt första nummer av tidningen kände jag att det här är precis vad jag saknat! En tidning som både innehåller inspirerande recept men också har ett ytterligare "djup" och tar maten på allvar. Jag läste tidningen från första til sista sidan med stort intresse och facinerades av varenda liten bokstav.
 
Så, jag vill verkligen rekommendera er att köpa/läsa Hunger om ni också är intresserade av var maten kommer ifrån, egentligen. Men en liten varning; ni kommer exempelvis förmodligen aldrig kunna köpa oekologisk apelsinjuice igen (människovidrigt) eller färdig pizzadeg (googla E920).
 
 
Och för protokollets skull; det finns förstås ingen som helst sponsring inblandat i detta. Det är helt och hållet mitt eget tips för att jag helt enkelt vill tipsa om en riktigt bra tidning!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se