Kvällens middag bestod av kryddiga kikärtsbiffar, bulgur med fetaost och soltorkade tomater och en kall, krämig tzatziki till. Gott gott! Kikärtsbiffarna kryddade jag med persilja, soltorkade tomater (här med) och en god kryddblandning jag köpte härom dagen; vitlökspeppar. En blandning av olika sorters peppar och vitlök. Riktigt god! Men har man inget liknande går det förstås lika bra med peppar och vanlig vitlök.
 
 
Kikärtsbiffar med soltorkade tomater(4 port.)
500 g kokta kikärtor
2 ägg
4-5 soltorkade tomater
1 msk potatismjöl
1/2 dl persilja (fryst)
1 msk vitlökspeppar
salt efter smak
 
Mixa ihop allting i matberedare och klicka ut i en stekpanna med olja, ca  Stek försiktigt några minuter på varje sida tills de fått fin färg.
 
Bulguren kokade jag enligt anvisningarna på paketet och blandade med ett paket tärnad fetaost, en halv strimlad rödlök och några hackade soltorkade tomater.
 
Recept på tzatziki HÄR.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se