Gnocchi har blivit en favorit för mig på senaste tiden. Det går supernsnabbt att koka (om man köper färdig det vill säga) och behöver inte många tillbehör för att det ska bli riktigt gott. Igår svängde jag snabbt ihop en vitlöksdoftande gnocchipanna med sparris. Vårig och åh så gott! Och nej, nu pratar vi inga fibrer och nyttigheter, utan bara en krämig och god pastarätt som går på några få minuter. Sådan mat behövs också ibland!
 
 
Gnocchipanna med sparris (4 port.)
4 port. gnocchi
2 schalottenlökar alt. 1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 knippe grön sparris
2 dl gräddmjölk/matlagningsgrädde
1 msk maizena
salt & svartpeppar
parmesan
 
Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i en stekpanna med lite olja. Dela sparrisen i mindre bitar och fräs med löken tills den mjuknat något. Rör ut maizenan i gräddmjölken och slå på löken och sparrisen. Låt koka ihop medan gnocchin kokas i en separat kastrull. När den kokat klart; häll av och vänd ner i stekpanna. Smaka av med salt och peppar och servera med hyvlad parmean på toppen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se