
Fryst daimcheesecake med kolasås (ca 10-12 bitar)
3 dubbeldaim, hackad
1/2 paket digestivekex
40 g smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk sötad - kokad i max 2 timmar
havssalt
Ta av etiketten på burken och koka i rikligt med vatten i max 2 timmar. Tänk på att den måste vara täck med vatten under hela koktiden. Skölj under kallt vatten tills den svalnat och förvara sedan i kylskåpet. Mixa kexen till smulor. Smält smöret och rör ihop med kexen, platta ut i en rund springform med avtagbara kanter. Ställ svalt medan du börja med själva cheesecaken. Ta fram tre olika skålar och fördela enligt följande:
Skål 1: Äggulorna, socker, vaniljsocker och philadelphiaosten, ihoprörda.
Skål 2: Grädde, fluffigt vispad. Vänd ner den hackade daimen.
Skål 3: Äggvitorna, hårt vispade.
Blanda skål 1 och 2 och vänd sist ner nr 3. Fördela på kexbotten och frys minst 5 timmar. Ta fram 15 min före servering och bred ut kolasåsen över kakan. Strö över havssalt och servera.


Lova att ni testar detta snarast! Hela gänget igår både lovordade och tog om av desserten, så detta var verkligen något som gick hem!
Åh det där låter ju så gott ut att man nästan vill gråta! Mums! Måste testa nån gång framöver :)
Ska absoluta testa denna smarriga tårta ikväll :)
Hej! Va den väldigt söt? Alltså så man kan minska på sockret? Med tanke på art de både e kond mjölk o daim i..?
Mvh Mia
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
