Nu när jag sällan äter kött brukar jag lyxa till det ibland och äta fisk eller skaldjur. Det tycker jag är så gott, men det är ju tyvärr många gånger inte särkilt klimatsmart. Men väljer man enbart fisk och skaldjur som är MSC-märkta så då kan man äta godsakerna med hyfsat gott samvete! MSC är en miljömärkning som står för ett hållbart fiske- håll utkik för den när ni köper godsaker från havet.
 
Hur som helst, i helgen fick några goda skaldjur i form av räkor och blåmusslor dyka ner i en urgod pastarätt tillsammans vitlök, tomat och persilja. Plussa sen på med färsk pasta och grädde så förstår ni ju hur gott det här är! Lite pyssel med musslorna, men det är det väl värt. Servera med ett frasigt vitlöksbröd och försommarens kanske bästa middag är fixad.
 
 
Skaldjurspasta (4 port.)
4 port. pasta, gärna färsk
1 nät blåmusslor
ca 400 g räkor (med skal)
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl vitt vin alt. vatten
2 dl grädde
2 msk maizena + lite vatten
2 tomater
ett knippe persilja
salt & peppar
 
Börja med att tvätta musslorna och se till att inga är skadade eller öppna. Skala räkorna, finhacka vitlök, tärna tomaterna och hacka persiljan. Fräs sedan vitlöken i olivolja i en stor stekpanna/traktörpanna och tillsätt sedan musslorna. Slå på vinet/vattnet, lägg på locket och låt musslorna koka tills de öppnat sig. Pilla eventuellt ur ca hälften av musslorna och släng skalen. Det går också att ha kvar alla i skal, då får man pilla ur dem vid bordet, det är en smaksak. Koka pastan. Slå sedan på grädden på musslorna och tillsätt maizena utrört i lite vatten så att såsen tjocknar. Lägg i tomaterna och räkorna och låt dem bli varma. Strö över persilja och smaka av med salt och peppar. Häll av pastan och blanda med skaldjurssåsen. Klart att servera och äta!
 
Härliga skaldjur tillsammans med vitlök, tomat och persilja är en perfekt kombination!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se