Det vankas midsommar runt hörnet och idag reser vi till den givna midsommarplatsen; Dalarna. Trots att vi har bott i Örebro i fyra år har vi aldrig firat midsommar här, jag vet inte ens hur man gör! Midsommar ska liksom firas i Dalarna, så är det bara. Firandet sker dessutom traditionsenligt i dagarna två och vädret ser dessutom också ut att följa traditionen; 11 grader och regn. Burr! Men det ska nog bli firande ändå, sol på midsommar känns trots allt som en utopi. Oavsett väder så firas ju midsommar allra bäst med jordgubbar så här ska ni få ett gäng goda efterrätter eller sötsaker att använda jordgubbarna till. Hur jag själv ska förtära jordgubbarna till midsommar återstå att se, än har jag lite tid kvar till receptgoogling.
 
Yoghurtpannacotta med limemarinerade jordgubbar. RECEPT
 
Smulpaj med jordgubbar. RECEPT
 
 
Mjuk jordgubbskaka. RECEPT
 
 
Jordgubbsparfait med jordgubbssås. RECEPT
 
 
Mazarinrutor med jordgubbsglasyr. RECEPT
 
Jordgubbstårta. RECEPT
 
Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig midsommarhelg oavsett plats och väder!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Hamnade in här av en slump men efter att tittat runt lite så är jag helt överförtjust av alla godsaker du gör. För att inte tala om all vegetarisk mat, försöker själv äta mer vegetariskt men har svårt att hitta inspirerande recept men nu när jag hittat hit så finns det massor att laga.

Svar: Men tack så mycket! Vad kul att du gillar recepten! Hoppas att du hänger kvar, jag kör på med det vegetariska och hoppas kunna komma med massa goda recept!
Julia Hellquist

2014-06-22 @ 12:34:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se