Hamburgare tycker jag är riktig sommarmat, både till grillmiddagen eller som en snabb lunch. I helgen testade jag två nya tillbehör som blev riktigt riktigt bra; parmesanaioli och karamelliserad rödlök. Aioli är väldigt enkelt att göra själv och dessutom slipper man alla miljoner tillsatser som oftast finns i färdigköpta. Smaksätt med riven parmesan och du har den kanske godaste hamburgerdressingen någonsin! Till den salta och smakrika ailoin passade söt karamelliserad rödlök perfekt. Testa detta, ni kommer inte att bli besvikna!
 
 
Karamelliserad rödlök

2 rödlökar
1/2 msk smör
1/2 msk olivolja
2 msk råsocker
2 msk balsamvinäger


Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör och olja i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger och låt småkoka ca 3 minuter. Ta från värmen och låt svalna något.

 
Parmesanaioli

1/2 tsk dijonsenap
1/2 tsk vinäger
1 äggula
1/2 dl rumsvarm olja
2 vitlöksklyftor
3/4 dl riven parmesan

salt


Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen "tar" ordentligt. Vispa tills all olja har gått ihop med resten. Smaksätt med pressad vitlök, salt och parmesan.

 
Goda vegetariska hamburgare: bönburgare & portabelloburgare.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Gott! Måste testa parmesanaioli. Tips till den karamelliserade rödlöken, ha i chèvre när du tagit av kastrullen från värmen.

Svar: Åh, det lät ju jättegott! Tack för tipset. :)
Julia Hellquist

2014-06-16 @ 11:25:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se